Για Ραντεβού καλέστε μας στο HTML5 Icon 28210 50037

Πολιτική Απορρήτου και Cookies

Εισαγωγή
Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Δεδομένων σας είναι η Ιατρός Aγγελική Ζολινδάκη, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, η οποία λειτουργεί νόμιμα Ιατρείο σύμφωνα με την αριθ. ………………. Άδεια του Ιατρικού Συλλόγου ………………., στην οδό Β. Κορνάρου 8-10, Χανιά, Τ.Κ. 731 00, τηλέφωνο: 28210-50037, ΑΦΜ 051672001,    Ε-mail: azolindaki@yahoo.com 

Στις καθημερινές δραστηριότητες του Ιατρείου και της ιστοσελίδας μας επεξεργαζόμαστε δεδομένα που αφορούν φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων:

•    Ασθενείς
•    Επισκέπτες της ιστοσελίδας μας
•    Άλλα ενδιαφερόμενα μέρη (υπάλληλοι, προμηθευτές)

Το Ιατρείο μας συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679 Ε.Ε. GDPR) και κάθε άλλη ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τον κώδικα άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών κλπ. και δεσμεύεται ότι θα διασφαλίζει ανά πάσα στιγμή την προστασία των Δεδομένων σας: 

•    Τα δεδομένα συλλέγονται για συγκεκριμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και δεν υφίστανται περαιτέρω επεξεργασία με τρόπο ασυμβίβαστο προς τους σκοπούς αυτούς. 
•    Συλλέγουμε τα απαραίτητα, για κάθε σκοπό επεξεργασίας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα, δίκαια και με τρόπο διαφανή σε σχέση με τα υποκείμενα των δεδομένων.
•    Φροντίζουμε να είναι, κατά το δυνατόν, ακριβή και ενημερωμένα και τα διατηρούμε μόνο για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία.
•    Σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο που χρησιμοποιούμε για τον προσδιορισμό της περιόδου αποθήκευσης βασίζεται και λαμβάνει δεόντως υπόψη την ανάγκη συμμόρφωσης με κάθε σχετική νομική απαίτηση καθώς και την αρχή ελαχιστοποίησης των δεδομένων.
•    Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα ηλεκτρονικά και χειροκίνητα και λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και κατά της τυχαίας απώλειας, καταστροφής ή ζημίας, χρησιμοποιώντας κατάλληλα τεχνικά ή οργανωτικά μέτρα .

Συλλογή, σκοπός, νομική βάση της επεξεργασίας και χρόνος τήρησης των δεδομένων σας

1.    Δεδομένα που συλλέγουμε αυτόματα μέσω της ιστοσελίδας μας 
Ο ιστότοπος www.zolindaki-gynaikologos.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) το οποίο χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συσκευών (συνηθέστερα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), εγκαθιδρύοντας μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, που έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.zolindaki-gynaikologos.gr ο διακομιστής μας συλλέγει τα λεγόμενα αρχεία καταγραφής του διακομιστή, (log files) και συγκεκριμένα:

• Ημερομηνία και ώρα εισόδου στον ιστότοπο.
• Ο όγκος των δεδομένων που αποστέλλονται σε bytes.
• Το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήσατε για την είσοδό σας στον ιστότοπο.
• Διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet (IP address), όταν εισέρχεστε στον ιστότοπο. Η διεύθυνση IP είναι προσωπικά δεδομένα μαζί με την ημερομηνία και ώρα της επίσκεψής σας, αν και εμείς δεν μπορούμε να σας εντοπίσουμε μόνο με αυτά τα δεδομένα.

Η νομική βάση για την οποία συλλέγουμε τη διεύθυνση IP σας και τη διατηρούμε σε ειδικά αρχεία (αρχεία καταγραφής) είναι το νόμιμο συμφέρον μας για την επεξεργασία αυτών των δεδομένων προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες που συμβιβάζουν τη διαθεσιμότητα, την αυθεντικότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή μεταδιδόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων ddos "άρνηση εξυπηρέτησης"), καθώς και η νομική υποχρέωσή μας να παρέχουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (GDPR άρθρο 6 παράγραφος 1 περίπτωση στ΄ και γ΄). Τα δεδομένα δεν θα μεταφερθούν ούτε θα χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τα αρχεία καταγραφής διακομιστών (αρχεία καταγραφής διακομιστών) εάν εντοπιστούν συγκεκριμένες ενδείξεις μη εξουσιοδοτημένης χρήσης.

2.    Δεδομένα Ασθενών
Όταν επισκέπτεστε το Ιατρείο μας, συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα σας όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Ε-mail, ταχυδρομική διεύθυνση, φύλο, ηλικία, επάγγελμα, διεύθυνση, ιατρικό ιστορικό, ιστορικό επισκέψεων, αποτελέσματα εξετάσεων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που συνδέεται με την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών προς εσάς. 

Σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι η παροχή σε εσάς των αιτούμενων ιατρικών υπηρεσιών καθώς και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων και νομική βάση της επεξεργασίας η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (άρθρο 6 παρ. 1β’ και 9 παρ. 2η΄ ΓΚΠΔ), καθώς επίσης η συμμόρφωσή μας με νομικές υποχρεώσεις όπως αυτές που απορρέουν από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ν. 3418/2015, άρθρο 6 παρ. 1γ και 9 παρ.2η ΓΚΠΔ). Χρόνος διατήρησης των δεδομένων σας είναι ο απαιτούμενος από το Νόμο (δεκαετία σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας ν. 3418/2015) ενδεχομένως και μεγαλύτερος εφόσον προκύψουν νομικές αξιώσεις. 
Με τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε Διαγνωστικά Κέντρα με τα οποία συνεργαζόμαστε για τη διενέργεια εξειδικευμένων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων τις οποίες θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε καθώς επίσης, σε περίπτωση που χρειασθεί να νοσηλευθείτε με τη διαμεσολάβηση και φροντίδα μας, θα διαβιβάσουμε στις συνεργαζόμενες με εμάς Κλινικές (Iasis – Γενική Κλινική Γαβριλάκη, Θεραπευτικό Κέντρο Χανίων, Κεντρική Κλινική Τσεπέτη κ.ά.) τα απαραίτητα για την κράτηση της θέσης σας δεδομένα.  Τέλος, με τη συγκατάθεσή σας μπορεί να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε συνεργαζόμενες με το ιατρείο μας ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει να καλύψουν ασφαλιστικά τη θεραπεία ή τη νοσηλεία σας. Νομική βάση για τις επεξεργασίες αυτές είναι η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παρ. 1α΄ και 9 παρ. 2β΄ ΓΚΠΔ).

3 . Δεδομένα που συλλέγουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Στο πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συλλέγουμε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάθε άλλη πληροφορία που μας παρέχετε. Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να ανταποκριθούν στο αίτημά σας. Η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι η συγκατάθεσή σας (ΓΔΠΔ, άρθρο 6 παρ. 1α) . Τα δεδομένα σας θα διαγραφούν μετά την τελική επεξεργασία της επικοινωνίας μας. Αυτό θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση του σκοπού και του πεδίου εφαρμογής της επικοινωνίας μας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν νομικές απαιτήσεις για την αποθήκευση τέτοιων δεδομένων.

4. Αποστολή newsletter
Με τη συγκατάθεσή σας θα συλλέξουμε το Ε-mail σας προκειμένου να σας αποστέλλουμε newsletter με τα νέα τού ιατρείου μας και άρθρα που πιθανώς να βρείτε ενδιαφέροντα. Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας (ΓΔΠΔ, άρθρο 6 παρ. 1α) και έχετε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να την ανακαλέσετε.

5. Δεδομένα προμηθευτών.
Για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης συλλέγουμε τα δεδομένα των προμηθευτών μας όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία αποστολής, οικονομικά δεδομένα, τα οποία μας παρέχετε οι ίδιοι. Νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι η εκτέλεση σύμβασης και οι συμμόρφωσή μας με νομικές υποχρεώσεις (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ. 1β και γ), τα διατηρούμε δε για χρονικό διάστημα έως και δώδεκα έτη από την τελευταία παροχή υπηρεσιών, ή όσο απαιτεί η φορολογική και κάθε άλλη σχετική νομοθεσία.

Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Μεταφορές δεδομένων.

Τα δεδομένα σας είναι προσβάσιμα από τους υπαλλήλους μας καθώς και από κάθε άλλο πρόσωπο εξουσιοδοτημένο να επεξεργάζεται τα δεδομένα σας κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τρίτα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, επαγγελματίες, ανεξάρτητους συμβούλους κλπ. τα οποία μας παρέχουν υπηρεσίες εμπορικές, επαγγελματικές ή τεχνικές υπηρεσίες (π.χ. φιλοξενία ιστοσελίδας, λογιστικές υπηρεσίες, διαγνωστικές εξετάσεις, τηλεγραμματεία κ.ά) για τους σκοπούς που αναφέρονται πιο πάνω, και υποστηρίζουν το Ιατρείο μας εν όλω ή εν μέρει, σε σχέση με τις δραστηριότητές μας. Κατά περίπτωση τα εν λόγω φυσικά/νομικά πρόσωπα θα ενεργούν ως Από Κοινού ή Ανεξάρτητοι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας, Εκτελούντες την Επεξεργασία ή πρόσωπα εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους ίδιους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω, με τα ίδια μέτρα ασφάλειας και σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές υποχρεώσεις.
Προτού το τρίτο μέρος λάβει τα Προσωπικά Δεδομένα, θα πρέπει: (1) να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο απορρήτου για να αξιολογήσουμε τις πρακτικές απορρήτου και τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτά τα τρίτα μέρη. (2) να λάβουμε εγγυήσεις με σύμβαση από αυτά τα τρίτα μέρη ότι θα επεξεργάζονται Προσωπικά Δεδομένα σύμφωνα με τις οδηγίες μας και σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και το εφαρμοστέο δίκαιο, ότι θα ειδοποιήσουν αμέσως το Ιατρείο μας για τυχόν συμβάντα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή Ασφάλειας, αδυναμία συμμόρφωσης με τα πρότυπα που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική και την υφιστάμενη νομοθεσία, ότι θα συνεργαστούν για την επανόρθωση οποιουδήποτε τέτοιου περιστατικού, ότι θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στα δικαιώματα των ατόμων που ορίζονται κατωτέρω και ότι θα επιτρέψουν στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας Ιατρό να ελέγχει την επεξεργασία τους όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις αυτές.
Τέλος, τα δεδομένα μπορούν να διαβιβάζονται περαιτέρω σε δημόσιες αρχές και ιδρύματα, καθώς και σε νομικούς μας συμπαραστάτες, για νόμιμους σκοπούς.
Εκτός από τα παραπάνω, τα Δεδομένα δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους, ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα και δεν θα διαδοθούν.
Το Ιατρείο μας δεν μεταβιβάζει Προσωπικά Δεδομένα εκτός ΕΕ, και αν χρειαστεί (για παράδειγμα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες Cloud) αυτό θα γίνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στα άρθρα 44 και επόμενα του ΓΚΠΔ, όπως με τη συναίνεσή σας, την εφαρμογή τυποποιημένων συμβατικών ρητρών που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεδομένα ανηλίκων

Όταν χρειαστεί να επεξεργαστούμε δεδομένα ανηλίκων (π.χ. δεδομένα ανηλίκων ασθενών), δηλαδή, κατά τον GDPR, όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος, η επεξεργασία γίνονται μόνο με τη γραπτή και ρητά εκπεφρασμένη συγκατάθεση των προσώπων που έχουν τη γονική μέριμνα του ανηλίκου. Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλουμε εύλογες προσπάθειες για να επαληθεύσουμε ότι η συγκατάθεση παρέχεται ή εγκρίνεται από το πρόσωπο που πράγματι έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού, ήτοι με έλεγχο ταυτότητας και κάθε άλλου διαθέσιμου στοιχείου.

Cookies και συναφείς τεχνολογίες

Όπως συμβαίνει στους περισσότερους ιστοτόπους, έτσι και στο δικό μας, χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες κατά την πρόσβαση και περιήγησή σας.

Tι είναι τα cookies: Τα cookies είναι αρχεία που περιέχουν μικρές ποσότητες πληροφοριών που αποθηκεύονται στη συσκευή σας όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Στη συνέχεια αποστέλλονται πίσω στον ιστότοπο σε κάθε επόμενη επίσκεψη, ή σε άλλον ιστότοπο που αναγνωρίζει τα συγκεκριμένα cookies. 

Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies: Τα cookies διευκολύνουν την περιήγησή σας στους διάφορους δικτυακούς τόπους, θυμούνται τις προτιμήσεις σας και γενικά βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη. Φροντίζουν, επίσης, ώστε οι προωθητικές ενέργειες και διαφημίσεις που βλέπετε στο διαδίκτυο να είναι πιο συναφείς με τα ενδιαφέροντά σας. Δεν ταυτοποιούν προσωπικά τον χρήστη, μόνο τη συσκευή που χρησιμοποιείτε μέσω ενός τυχαία παραγόμενου αναγνωριστικού. Με τη χρήση του ιστοτόπου www.zolindaki-gynaikologos.gr  δίνετε στον ιστότοπο και στα συνδεδεμένα subdomains τη συγκατάθεσή σας για την τοποθέτηση και ανάγνωση cookies, για την πλήρη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών μας. 

Τύποι cookies που χρησιμοποιούμε: 
α) Cookies λειτουργικότητας (απολύτως απαραίτητα).
Τα εν λόγω cookies είναι υπεύθυνα για βασικές λειτουργίες του δικτυακού τόπου. Είναι απαραίτητα για να μπορείτε να περιηγείστε στον ιστότοπό μας και για να έχετε πρόσβαση στις ασφαλείς ενότητες του ιστοτόπου. Η παροχή των βασικών διαδικτυακών υπηρεσιών του ιστοτόπου δεν είναι δυνατή χωρίς αυτά τα cookies. 
β) Cookies επιδόσεων και στατιστικής ανάλυσης (τρίτων μερών)
Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας π.χ. τις σελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα, τη σελίδα από την οποία προήλθε η επίσκεψή σας, ο τύπος του περιηγητή που χρησιμοποιήσατε (browser) κλπ.. και τα χρησιμοποιούμε με σκοπό την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση της επίδοσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες στατιστικές πληροφορίες που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του επισκέπτη. 
​​​​​​​
Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία Google Analytics για την καταγραφή της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση της ιστοσελίδας μας. Η Google Analytics χρησιμοποιεί Cookies για την αποθήκευση ορισμένων πληροφοριών, όπως η διάρκεια της επίσκεψης στην ιστοσελίδα, ο τύπος του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείται, η τοποθεσία από την οποία προήλθε η επίσκεψη και η συχνότητά των επισκέψεων. Προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά, επιτρέπουμε στη Google Analytics να τοποθετεί cookies στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής του επισκέπτη.Ο χρόνος αποθήκευσης των δεδομένων που συλλέγονται είναι περίπου ένας χρόνο.H υπηρεσία Google Analytics ανήκει στην εταιρεία Google Inc. Περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική επεξεργασίας των δεδομένων σας από τη Google μπορείτε να βρείτε εδώ,  και για τη χρήση cookies στο πλαίσιο της υπηρεσίας Analytics εδώ. Τεχνικές πληροφορίες για τα cookies της Google Analytics είναι διαθέσιμες εδώ.
Έχετε τη δυνατότητα να αποκλείσετε συνολικά τη συλλογή δεδομένων σας μέσω της Google Analytics, εγκαθιστώντας στο browser (φυλλομετρητή) σας το πρόσθετο: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

γ) Cookies διαφήμισης (στόχευσης) Τα εν λόγω cookies χρησιμοποιούν πληροφορίες σχετικά με την περιήγησή σας με σκοπό να καταστήσουν τις διαφημίσεις και προσφορές περισσότερο συναφείς και στοχευμένες, να περιορίσουν τις φορές που εμφανίζεται στη συσκευή σας μια προωθητική ενέργεια/διαφήμιση και να βοηθήσουν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής/προωθητικής καμπάνιας. Εκτός από τα δικά μας cookies, στη συσκευή σας ενδέχεται να τοποθετούνται για λογαριασμό μας cookies τρίτων διαφημιστικών δικτύων. 
Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα cookies που χρησιμοποιούμε εδώ.

Διαχείριση των cookies: 
Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενημερώνεστε για τη ρύθμιση των cookies και μπορείτε είτε να αποφασίσετε μεμονωμένα για την αποδοχή τους ή συνολικά,  είτε να αποκλείσετε την αποδοχή των cookies σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις των cookies. Αυτό περιγράφεται στο μενού βοήθειας κάθε προγράμματος περιήγησης, το οποίο εξηγεί πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους
ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε:

Internet Explorer 
Firefox 
Chrome 
Safari 
Opera 

Παρακαλούμε έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ξεχωριστά σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης και κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τυχόν περιορισμός των cookies θα σας εμποδίσει να χρησιμοποιείτε πλήρως ορισμένες από τις υπηρεσίες μας και δεν θα μας επιτρέπει να βελτιώνουμε και να εξατομικεύουμε την πλοήγησή σας στον ιστότοπό μας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies στους δικτυακούς τόπους www.allaboutcookies.org  και www.youronlinechoices.eu 

Εάν δεν επιθυμείτε να δέχεστε cookies και συναφείς τεχνολογίες στόχευσης τρίτων μερών, μπορείτε να το κάνετε και μέσω της υπηρεσίας:  https://www.youradchoices.com/

Δικαιώματα των Υποκειμένων
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις που αναφέρονται στην παράγραφο (1) παραπάνω, για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας σύμφωνα με τα Άρθρα 15 επ. του ΓΚΠΔ. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ζητήσετε  μία ενημερωμένη λίστα των ατόμων που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, να λάβετε επιβεβαίωση για το εάν επεξεργαζόμαστε ή όχι προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με εσάς, να ελέγξετε το περιεχόμενό τους, την πηγή, την ορθότητα και την τοποθεσία τους (επίσης σε σχέση με τυχόν τρίτη χώρα), να ζητήσετε αντίγραφο, να ζητήσετε τη διόρθωσή τους και να περιορίσετε την επεξεργασία τους, ακόμη και τη διαγραφή τους, εάν έχει εφαρμογή. Ομοίως, μπορείτε πάντα να αναφέρετε σχόλια και να υποβάλλετε καταγγελίες στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Λεωφ. Κηφισίας 1-3, GR 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: + 30-210 6475600 ή στο http://www.dpa.gr/